Avbytare: Patrik Lippe, Jonas Persson, Robin Mårtensson, Carl Odell och Fredrik Odell.

Victor Larsson ut - Jonas Persson in 45 min
Oliver Oliveros ut - Robin Mårtensson in 58 min
Sebastian Kristensson ut - Oliver Oliveros in 66 min

MATCHKOMMENTAR
Första förlusten på 10 matcher mot ett lag som bara var ute efter en poäng. Det finns svidande förluster och det finns svidande förluster. Trots massivt bollinnehav och klart fler målchanser lyckades vi ändå förlora denna på förhand svåra match. I mål ställde vi 17-årige debutanten Johannes Jönsson sedan Andreas Sonesson var avstängd och Izzettin Adigüzel är på semester. ÖT Smygehuk inledde allra bäst och har ett tungt övertag spelmässigt under de första 20 minuterna. De klara målchanserna lös dock med sin frånvaro. I den 26:e minuten slår Skabersjö en inåtskruvad hörna som tar i Johannes överliggare och ut. I den 29:e minuten rinner Skabersjö igenom och Johannes Jönsson gör en fin fotparad på friläget. I den 36:e minuten kommer ÖT Smygehuks första klara chans då Johan Hellström släpper på djupet mot Oliver Oliveros som sprintar ifrån sin bevakare men kommer i lite dålig vinkel så målvakten lyckas avvärja Olivers avslut med en fin fotparad. I den 37:e minuten drar Sebastian Kristensson på en volleykanon från 25 meter som tyvärr går rakt på målvakten som kan tippa över till hörna. I den 40:e minuten slår ÖT Smygehuk in bollen i Skabersjös straffområde mot en hyfsat fri Christian Ahlström men Christian får en knuff i ryggen och tappar balansen. Straff? Svårt att säga men domaren friade i alla fall. I den 44:e minuten kommer duktige André Andersson fram på högerkanten och slår ett inlägg mot första stolpen som Johan Hellström hoppar över och där bakom kommer Christian Ahlström och skjuter direkt men tyvärr går skottet rakt på målvakten. 0-0 i paus där har kontroll på spelet första 20 och sista 15. Skabersjö ville verkligen endast kriga sig till 1 poäng och man försvarade sig med 10 spelare och behöll en ensam stackars forward uppe. Med detta kompakta försvarsspel hade ÖT Smygehuk stora problem att hitta lägen. I den 54:e minuten slår Gustav Lindquist en perfekt frispark mot en i straffområdet inrusande Sebastian Kristensson. Målvakten rusar ut och Sebastian med nacken mot mål har bara att skarva bollen in i mål men bolluslingen går utanför. I den 57:e minuten drar Oliver Oliveros ett par gubbar i straffområdet och precis i skottögonblicket hakas han upp och chansen rinner ut i sanden. Straff? Kändes lite som att domaren kunde/borde dömt straff där. I den 78:e minuten slår Gustav Lindquist en hörna snett bakåt till Philip Marklund utanför Skabersjös straffområde och Philip skjuter ett inte alltför märkvärdigt direktskott som målvakten på något sätt lyckas tappa och Oliver Oliveros hugger på returen men Olivers avlsut går över. I den 81:a minuten anfaller Skabersjö för första gången på riktigt i den andra halvleken. Skabersjö ställer om snabbt och bollen spelas ut till höger till en fri spelare i straffområdet men Johannes Jönsson klistrar elegant avslutet och håller nollan intakt. I den 87:e minuten kontrar Skabersjö ännu en gång och bollen spelas diagonalt från vänster till höger genom ÖT Smygehuks straffområde där en fri Skabersjöspelare kan placera in 1-0. ÖT Smygehuk gör en sista kraftansträngning under slutet utan att skapa några direkta målchanser. Första förlusten på 10 matcher är ett faktum i en match där debutanten i mål Johannes Jönsson utnämns som bästa spelare i bortalaget. I nästa match väntar Eriksfälts FF på hemmaplan på lördagen den 8:e september med matchstart 14:00 på Smygehamns IP.